Share

Contact

It’s nice when you leave a message when you have visited my website.

 

I love to hear if you have visited Tibet or if you’re planning to visit Tibet.
And I hope my website will inspire you to travel to Tibet. Because I can ensure you it will be a life time experience.
If you want information on travelling in Tibet, you also can leave a message here. I will answer / contact you as soon as possible.

 

 

Share

52 comments

 1. Hi Ellen,

  Wat een leuke en inspirerende website en rapportages! En wat een ontzettend mooi gebied. Bedankt voor al jouw verhalen en informatie.

  Wij zijn ook aan het bekijken of we het voor elkaar kunnen krijgen om zo’n geweldige reis door Tibet te maken vanuit Chengdu (heen en weer). Ik begrijp uit alle verhalen dat het niet eenvoudig is maar dat het zeker de moeite waard is.

  Ook wij hebben een aantal vragen over o.a. het aanvragen van het permit, de reisschema’s en de mogelijke routes. Ik hoop dat je ons een beetje op weg kan helpen. Is het mogelijk om via de mail contact op te nemen?

  Ik verneem het graag. Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,

  Angela en Jorrit

  • Hallo Angela en Jorrit,
   In de eerste plaats bedankt voor jullie leuke commentaar op mijn website. En leuk dat jullie ook naar Tibet willen. Zoals jullie zullen snappen, vind ik Tibet een prachtige en bijzondere bestemming. Op zich is het niet zo moeilijk om een Tibet reis te regelen. Alleen zijn er wel wat regeltjes en moet je een aantal dingen weten. Ik stuur jullie wel even een mailtje en dan kunnen jullie mij vervolgens de vragen die jullie hebben, stellen. Ik zal mijn best doen die zo goed mogelijk te beantwoorden.
   Groet, Ellen

 2. Hi Ellen, ik ben mij aan het oriënteren voor een reis naar Tibet. Geen idee waarom, maar iets zegt mij dat ik daar iets zal vinden. Ben op zoek naar tips en adviezen. Waar kan ik het beste Mn reis boeken? Ik wil heel graag meerdere dagen in een tempel verblijven… Oftewel, ik wil alles weten wat ik moet weten en waar ik zijn moet 🙂

  • Hallo Annemieke. Als je meerdere dagen in een tempel / klooster wilt verblijven, dan is Tibet niet de bestemming voor jou. Dat is in Tibet namelijk niet mogelijk. Dan kun je denk ik beter naar Nepal of India gaan, waar ook Tibetaanse kloosters zijn. Je kunt tijdens een reis in Tibet wel veel kloosters bezoeken. Misschien weet je het niet, maar reizen in Tibet is erg gereguleerd. En je kunt alleen in Tibet reizen als je een vooraf georganiseerde reis hebt geboekt. Alleen dan krijg je een permit om in Tibet te mogen reizen. En je hebt voor het reizen in Tibet ook voor de hele reis een lokale gids nodig en privé vervoer. Gebruik maken van openbaar vervoer is dus niet toegestaan. Dat is duur en dus voor de meeste reizigers in Tibet reden om zich aan te sluiten bij een groepsreis. Waar kun je een reis naar Tibet boeken? Er zijn in meerdere Nederlandse reisorganisaties, die Tibet reizen organiseren. Je kunt ze op het internet wel vinden en hun reizen vergelijken. Ook kun je een tour boeken bij lokale reisagenten in Lhasa. Ook deze reisagenten hebben tegenwoordig hun eigen websites. Dus ook daar kun je op internet naar zoeken. Welke Tibetaanse reisorganisaties goed zijn, kun je bijvoorbeeld lezen in de Lonely Planet gids (het home) over Tibet. Als je verdere, specifieke vragen over reizen naar Tibet hebt dan kun je ze me stellen. Ik zal dan proberen ze te beantwoorden. Succes!
   Groet, Ellen

 3. Dag Ellen, prachtige foto’s! Ik reis 13 september vanuit Chengdu met de Himalaya-express naar Tibet. Ik heb een 8-daagse tour geboekt bij Mix Hostel en vlieg daarna vanaf Lhasa naar Katmandu. De permit wordt geregeld door Mix Hostel. Nu de tickets zijn geboekt, ben ik aan het onderzoeken hoe ik een visum kan krijgen. Ik lees negatieve verhalen over afwijzingen en fake-programma’s. Ellen heb jij gezien jouw ervaringen met Tibet misschien tips op dit gebied?

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen.

  • Hallo Jeroen,
   Bedankt voor je compliment voor mijn foto’s! Leuk dat je naar Tibet gaat. Als je je visum voor China aanvraagt, dan mag je in de aanvraag beslist niet noemen dat je naar Tibet gaat. Toch is het dan op zich niet een probleem om een visum voor China te krijgen. In jouw reisprogramma zit echter één “probleempje” en dat is dat je via Lhasa (Tibet dus) China verlaat. Ik zal je even een mailtje sturen met wat tips om het Chinese visum te kunnen krijgen.
   Groet, Ellen

 4. Ha die Ellen,
  Je Tibet repo’s blijven natuurlijk verbluffend fraai en ik kan alleen maar respect opbrengen voor de moed die je betoont om elke keer weer de reis naar dat fotogenieke deel van de aarde te maken.
  Maar elke keer wel met als resultaat een schat aan indrukwekkende beelden, waarbij je niet schroomt om her en der zelfs unieke situaties vast te leggen. Beelden die door de doorsnee toerist absoluut not done zijn.
  Lof daarvoor Ellen! Het is wel kostbaar, maar je foto’s zouden op groot formaat zeker niet misstaan in de krochten van het gemeentehuis.
  Niet dat het van groot belang is, maar als camerafreak ben ik wel nieuwsgierig of je nog apparatuur wijzigde in de achterliggende periode. Ik herinner me nog dat je gereedschap bestond uit de fijne Sony 77 in combinatie met de Tamron zoom 18-270.
  Is dat nog steeds zo, of ben je ook meegegaan met de trends op de cameramarkt die vrijwel dagelijks van model verandert.
  Meestal zonder ook maar een fractie meerwaarde te bieden, maar dat is al jaren zo. Sony is wat sensors betreft momenteel wel marktleider en de jongste Alfa modellen bieden een verbluffend hoog oplossend vermogen. Dat nu zelfs als beter dan dat van de vroegere filmemulsies wordt beoordeeld.
  Hoor wel eens weer van je.
  Alvast hele beeldenrijke reis gewenst in januari aanstaande!
  Groetjes,
  Bert

  • Hallo Bert,
   Leuk weer wat van je te horen! En dank je ook deze keer weer voor je o zo positieve commentaar op mijn foto’s. Als amateur-fotograaf bloos ik weer. Moed om elke keer weer naar dat prachtige stukje aarde te reizen? Nee hoor, dat is gewoon elke keer weer genieten van het rondreizen aldaar. Geen moed voor nodig. Ik voel me heel bevoorrecht dat ik het kan doen. En anderen wat mee kan laten genieten door mijn foto’s. Foto’s tentoonstellen op groot formaat begin ik niet aan. Het geld stop ik liever in een nieuwe reis. En ja, ik fotografeer nog steeds met de Sony A77 en Tamron 18-270. De camera bevalt me nog steeds prima. En een voordeel is dat er GPS op zit, zodat ik thuis kan zien waar ik de foto exact heb gemaakt. Want met mijn reizen weet ik niet altijd waar ik precies ben. Ik ben net een aantal weken terug van mijn reis in oktober/november naar Amdo (Tibetaans gebied in Chinese provincies). Maar het duurt nog wel diverse maanden voordat foto’s van die ook weer prachtige rondreis op mijn website staan. Ook omdat ik inderdaad in januari weer wil gaan reizen. Ben bezig die reis te plannen.
   Groetjes terug aan jou en Netty!
   Ellen

 5. Hi Ellen my name is Thomas McDermott and I’m the individual you have been corresponding with on Lonely Planet about Tibet in the last few days. I would love to talk a bit more with you about planning a trip there. I would like to go for 2 weeks and have some places I’d like to go in mind but have not been entirely sure what to omit and what to keep. Would it be possible for you to give me the contact info for your friend lobsang dhundurp so that he could help me plan my trip? The cost of the trip will play a big part in deciding where I go. Thank you 🙂 !!

 6. Dag Ellen,

  Wat een prachtige site! En geweldig dat je er al een aantal keren geweest bent.
  Tibet staat al een tijd op mijn verlanglijstje. Nu wil ik kijken of ik in de herfstvakantie (met een paar extra dagen) een tocht door Tibet kan maken. Inmiddels heb ik contact gehad met Lobsang, die me doorverwees naar een paar organisaties, die mooie groepstours hebben.
  Stel ik ga dat doen, is het dan het handigst om zelf visum China te regelen en retour Chengdu te boeken en dan vlucht naar Lhasa vv en permit en tour Tibet door organisatie in Tibet te laten regelen?
  Of kan ik dat beter op een andere manier doen?
  Bij voorbaat dank voor je tips!

  • Hallo Marianne,
   Dank je voor je compliment voor mijn website. En leuk dat je naar Tibet wilt. Tibet is een heel bijzondere bestemming. Ik voel me heel bevoorrecht dat ik er al zo vaak geweest ben en er zoveel gezien heb. Ook leuk dat je contact hebt gehad met Lobsang. Ik hoop dat het je lukt je reis te regelen met een reisagent in Lhasa. Oktober is een goede periode om in Tibet rond te reizen. Zonnig weer met blauwe luchten (over het algemeen) en niet erg veel toeristen meer in die periode. Ja, inderdaad moet je je Chinese visum zelf hier in Nederland regelen. En ook je vlucht naar Chengdu en terug moet je zelf regelen. Dat kan de reisagent in Lhasa niet voor je doen. De reisagent in Lhasa regelt je permit en tour voor Tibet en hij kan ook je vlucht naar Lhasa v.v. regelen. Ik stuur je nog even een mailtje met wat aanvullende informatie. Succes met het regelen van je reis!
   Groet, Ellen

 7. Dag Ellen,

  Allereerst wil ik even laten weten dat ik erg onder de indruk ben van de foto’s die je op de site beschikbaar hebt gesteld! Erg mooie en goede indruk.

  Daarna heb ik een paar vraagjes waarmee ik hoop dat je mij verder kan helpen. Het zit namelijk zo.
  Juli 2016 vlieg ik mee naar Nepal met een vrijwilligers organisatie die de vliegende meubelmakers heet. Na het 3 weken lange project eindig ik in Kathmandu, van waaruit mijn plan was naar Chengdu te vliegen. Dan even een paar dagen van de stad genieten en vervolgens van daaruit de trein richting Lhasa te pakken. Ik hoop vanuit Lhasa een 1 tot 2 weekse trip te maken door Tibet.

  Nu heb ik van de een en andere persoon vernomen dat het regelen van een visum voor china nogal moeilijk kan zijn. Zijn er bepaalde dingen waarop ik moet letten bij het aanvragen?

  Ook vroeg ik me af of je een leuke en goedkope gids/travel agent aan kan raden in Tibet. After all ben ik ook maar een student en zit het me niet heel breed.

  Je zal ondertussen wel doorhebben dat het idee nog aardig in zijn kinderschoentjes staat, dus informatie over verdere niet te missen bezienswaardigheden en tips&tricks zijn zeer welkom!

  Met vriendelijke groeten,
  Quinten Lokhorst

  • Hallo Quinten,
   Bedankt voor de complimenten voor mijn foto’s. En leuk dat je naar Tibet wilt reizen. Ik zal je een mailtje sturen met de beantwoording van je vragen.
   Groet, Ellen

 8. I saw your nice photos about Larung Gar and I plan to go there in May.

  Can you recommend me the reliable travel agent in Chengdu that I can rent car with driver for 6 persons, please?

  Thank you
  Oracha

  • Hello Oracha,

   Larung Gar is very special to visit. But I didn’t arrange my trip with a travel agent in Chengdu. So I can’t recommend a reliable travel agent in Chengdu to you. I advise you to ask this question to Losang of the Land of Snows. His website is http://www.thelandofsnows.com/ . You can also find him on Facebook.
   Good luck with arranging your trip and have a good time there!

   Ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.