Share

Contact

Me at Ranwu Lake

Me at Ranwu Lake

 

 

 

It’s nice when you leave a message when you have visited my website.

 

I love to hear if you have visited Tibet or if you’re planning to visit Tibet.
And I hope my website will inspire you to travel to Tibet. Because I can ensure you it will be a life time experience.
If you want information on travelling in Tibet, you also can leave a message here. I will answer / contact you as soon as possible.

 

 

Share
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
101 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Steven Voorhout

Beste Ellen, ik ben van plan om binnenkort naar Nyingchi regio te gaan, en zou graag wat advies van jou willen! Zou je met mij contact op kunnen nemen via de email? Alvast bedank, Steven.

Kathinka vries

Hallo Ellen,

Wat een prachtige inspirerende website met waanzinnige foto’s, daar word ik blij van :-). Fijn deze zeer persoonlijke belevenissen te lezen en te zien 🙂
Wij zijn met een groep van (tot nu toe) 6 mensen van plan om in 2019 naar Mt Kailash te gaan. Nu hebben wij begrepen dat je als toerist een georganiseerde reis moet boeken. We hebben gehoord dat we het beste chinese gidsen kunnen hebben omdat de Tibetaanse gidsen zich aan strikte regels moeten houden en nogal onder de loep liggen. Wij willen de binnenste Kora lopen en dit is officieel niet toegestaan voor toeristen. We weten dat er chinese gidsen zijn die ons daar toch naartoe kunnen leiden. Weet jij hier iets van? Ik heb nog wel meer vragen, kunnen we hierover contact hebben?

Hartelijke groet,
Kathinka

J & A

Hi Ellen,

Wat een leuke en inspirerende website en rapportages! En wat een ontzettend mooi gebied. Bedankt voor al jouw verhalen en informatie.

Wij zijn ook aan het bekijken of we het voor elkaar kunnen krijgen om zo’n geweldige reis door Tibet te maken vanuit Chengdu (heen en weer). Ik begrijp uit alle verhalen dat het niet eenvoudig is maar dat het zeker de moeite waard is.

Ook wij hebben een aantal vragen over o.a. het aanvragen van het permit, de reisschema’s en de mogelijke routes. Ik hoop dat je ons een beetje op weg kan helpen. Is het mogelijk om via de mail contact op te nemen?

Ik verneem het graag. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Angela en Jorrit

Annemieke

Hi Ellen, ik ben mij aan het oriënteren voor een reis naar Tibet. Geen idee waarom, maar iets zegt mij dat ik daar iets zal vinden. Ben op zoek naar tips en adviezen. Waar kan ik het beste Mn reis boeken? Ik wil heel graag meerdere dagen in een tempel verblijven… Oftewel, ik wil alles weten wat ik moet weten en waar ik zijn moet 🙂

Jeroen Klevering

Dag Ellen, prachtige foto’s! Ik reis 13 september vanuit Chengdu met de Himalaya-express naar Tibet. Ik heb een 8-daagse tour geboekt bij Mix Hostel en vlieg daarna vanaf Lhasa naar Katmandu. De permit wordt geregeld door Mix Hostel. Nu de tickets zijn geboekt, ben ik aan het onderzoeken hoe ik een visum kan krijgen. Ik lees negatieve verhalen over afwijzingen en fake-programma’s. Ellen heb jij gezien jouw ervaringen met Tibet misschien tips op dit gebied?

Met vriendelijke groet,
Jeroen.

Bert van Dwingelen

Ha die Ellen,
Je Tibet repo’s blijven natuurlijk verbluffend fraai en ik kan alleen maar respect opbrengen voor de moed die je betoont om elke keer weer de reis naar dat fotogenieke deel van de aarde te maken.
Maar elke keer wel met als resultaat een schat aan indrukwekkende beelden, waarbij je niet schroomt om her en der zelfs unieke situaties vast te leggen. Beelden die door de doorsnee toerist absoluut not done zijn.
Lof daarvoor Ellen! Het is wel kostbaar, maar je foto’s zouden op groot formaat zeker niet misstaan in de krochten van het gemeentehuis.
Niet dat het van groot belang is, maar als camerafreak ben ik wel nieuwsgierig of je nog apparatuur wijzigde in de achterliggende periode. Ik herinner me nog dat je gereedschap bestond uit de fijne Sony 77 in combinatie met de Tamron zoom 18-270.
Is dat nog steeds zo, of ben je ook meegegaan met de trends op de cameramarkt die vrijwel dagelijks van model verandert.
Meestal zonder ook maar een fractie meerwaarde te bieden, maar dat is al jaren zo. Sony is wat sensors betreft momenteel wel marktleider en de jongste Alfa modellen bieden een verbluffend hoog oplossend vermogen. Dat nu zelfs als beter dan dat van de vroegere filmemulsies wordt beoordeeld.
Hoor wel eens weer van je.
Alvast hele beeldenrijke reis gewenst in januari aanstaande!
Groetjes,
Bert

Thomas McDermott

Hi Ellen my name is Thomas McDermott and I’m the individual you have been corresponding with on Lonely Planet about Tibet in the last few days. I would love to talk a bit more with you about planning a trip there. I would like to go for 2 weeks and have some places I’d like to go in mind but have not been entirely sure what to omit and what to keep. Would it be possible for you to give me the contact info for your friend lobsang dhundurp so that he could help me plan my trip? The cost of the trip will play a big part in deciding where I go. Thank you 🙂 !!

Marianne

Dag Ellen,

Wat een prachtige site! En geweldig dat je er al een aantal keren geweest bent.
Tibet staat al een tijd op mijn verlanglijstje. Nu wil ik kijken of ik in de herfstvakantie (met een paar extra dagen) een tocht door Tibet kan maken. Inmiddels heb ik contact gehad met Lobsang, die me doorverwees naar een paar organisaties, die mooie groepstours hebben.
Stel ik ga dat doen, is het dan het handigst om zelf visum China te regelen en retour Chengdu te boeken en dan vlucht naar Lhasa vv en permit en tour Tibet door organisatie in Tibet te laten regelen?
Of kan ik dat beter op een andere manier doen?
Bij voorbaat dank voor je tips!

Quinten

Dag Ellen,

Allereerst wil ik even laten weten dat ik erg onder de indruk ben van de foto’s die je op de site beschikbaar hebt gesteld! Erg mooie en goede indruk.

Daarna heb ik een paar vraagjes waarmee ik hoop dat je mij verder kan helpen. Het zit namelijk zo.
Juli 2016 vlieg ik mee naar Nepal met een vrijwilligers organisatie die de vliegende meubelmakers heet. Na het 3 weken lange project eindig ik in Kathmandu, van waaruit mijn plan was naar Chengdu te vliegen. Dan even een paar dagen van de stad genieten en vervolgens van daaruit de trein richting Lhasa te pakken. Ik hoop vanuit Lhasa een 1 tot 2 weekse trip te maken door Tibet.

Nu heb ik van de een en andere persoon vernomen dat het regelen van een visum voor china nogal moeilijk kan zijn. Zijn er bepaalde dingen waarop ik moet letten bij het aanvragen?

Ook vroeg ik me af of je een leuke en goedkope gids/travel agent aan kan raden in Tibet. After all ben ik ook maar een student en zit het me niet heel breed.

Je zal ondertussen wel doorhebben dat het idee nog aardig in zijn kinderschoentjes staat, dus informatie over verdere niet te missen bezienswaardigheden en tips&tricks zijn zeer welkom!

Met vriendelijke groeten,
Quinten Lokhorst

Oracha

I saw your nice photos about Larung Gar and I plan to go there in May.

Can you recommend me the reliable travel agent in Chengdu that I can rent car with driver for 6 persons, please?

Thank you
Oracha

error: Content is protected !!