Share

Contact

Me at Ranwu Lake

Me at Ranwu Lake

 

 

 

It’s nice when you leave a message when you have visited my website.

 

I love to hear if you have visited Tibet or if you’re planning to visit Tibet.
And I hope my website will inspire you to travel to Tibet. Because I can ensure you it will be a life time experience.
If you want information on travelling in Tibet, you also can leave a message here. I will answer / contact you as soon as possible.

 

 

Share
0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

109 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anja Verhagen

Hallo Ellen,

Hartelijk dank voor het bezoeken van mijn website en je berichtje in mijn gastenboek.
Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar jou foto’s en heb deze met veel bewondering bekeken.
Mijn compliment, wat een prachtige foto’s en voor mij veel bekende plekjes, ik zit er hard over na te denken om volgend jaar ook weer naar Tibet terug te gaan en als het eventueel zou kunnen in combinatie met Ladakh.
Ik blijf je volgen.

Vriendelijke groet,
Anja Verhagen

Ellen

Hallo Anja,
Bedankt voor je compliment. Tibet is gewoon prachtig en ik kan me voorstellen dat je er aan denkt terug te gaan. De combinatie met Ladakh kan op zich wel, maar je zult wel via Nepal en India moeten reizen. Er is namelijk geen grenspost open tussen Tibet en Ladakh. Zelf hoop ik in september a.s. weer naar Tibet te reizen (is momenteel nog niet helemaal zeker). Het wordt dan mijn negende reis naar Tibet. Mocht je ooit vragen hebben over reizen in Tibet, stel ze mij dan gerust want ik heb al heel veel gezien van Tibet en al veel ervaring met reizen in Tibet. Ik kan daarom wel wat adviezen geven.
Groet, Ellen

Sheni

Dear Ellen,
Firstly, many thanks for sharing your amazing travel experiences.

With regards to Tibet, I would like to seek your advise, such as:
I’m planning to travel to Tibet/ Lhasa by Dec this year. There is a possibility that I might travel there alone. Do you believe traveling in Tibet (alone as a woman) is safe? (given the fact that I’ll be with a driver and a tour guide , going in between the long distanced attractions).

Also kindly could you inform me which travel agent is the most
reliable in Tibet when it comes to organizing such journeys?

Thank you very much in advance,
With kindest regards,
Sheni

Ellen

Hello Sheni,
Tibet is a great travel destination. I will sent you a private message on your questions. But let me say here, that from my own experience I can say that Tibet is very safe to travel. Also alone as a woman.
Best wishes, Ellen

Bert van Dwingelen

Jouw creativiteit kent geen grenzen…

Elke keer is het bekijken van je reizensite weer een oogstrelende bezigheid Ellen. Ook de jongste winterversie van het land waar je zo verknocht aan bent imponeert mij weer. Of het nu om pakkende smoelen, indrukwekkende landschappen of karakteristieke dorpsgezichten gaat, jouw visie op fotografie blijft boeien. Je foto’s vormen een ware oase in de belabberde beeldenbraggel die doorgaans dagelijks de revue via internet passeert…

De prenten die jij maakt bezitten stuk voor stuk zeggingskracht. De eeuwenoude gulden regel voor een geslaagde foto. Bepalend daarvoor blijven drie elementaire onderdelen. Actie, moment en standpunt ofwel compositie. Jouw reportages vormen het zichtbare bewijs dat je die basisvoorwaarden uitstekend beheerst. En er zelfs ver boven uit stijgt.

Als verstokte camerafreak boeit mij bovendien het volgende. Uit exifdata van de foto’s leid ik af dat je vaak, of zelfs meestal, gebruik maakt van een 18-270 zoomoptiek op je Alfa 77. Wellicht die fameuze betaalbare van meneer Tamron? Of toch die peperdure 18-250 van Sony z’n Zeiss? Zogenaamde ”topkwaliteit” voor een veelal navenante prijs zegt zeker in de fotografie lang niet alles.
Ook de vermaarde Leitz-grondlegger Oskar Barnack taalde er niet om of een foto nu vlijmscherp of minder gedetailleerd tekende. Net als Henri Cartier Bresson, Willy Ronis, Eva Besnyö en vele andere iconen in de fotografie. Het was voor hen juist de zeggingskracht van het beeld die prevaleerde. Het zegt mij dat jij nooit genoeg krijgt van Tibet en z’n markante inwoners. Een land dat naast Midden Amerika en Thailand te boek staat als één van de meest fotogenieke ter wereld. Vooral blijven fotograferen Ellen, want dat is ook voor de sitekijkers elke keer weer volop genieten!

Ellen

Hallo Bert,
Bedankt voor je commentaar. Ik word er weer verlegen van. Ik werk inderdaad met mr. Tamron. Die levert wat mij betreft voldoende kwaliteit. En je hebt gelijk, dat ook vooral de compositie etc. erg belangrijk is voor de zeggingskracht van een foto. Ik heb bij mijn nieuwe A77 een nieuwe Tamron 18-270 lens gekocht. Ik had bij mijn oude A700 een Tamron 18-250. De A700 met Tamron-lens is overigens in januari jl. in Tibet achtergebleven. Daar fotografeert een Tibetaanse vriend nu mee. Heeft zo dus een 2e leven gekregen.
Groet, Ellen

Bert van Dwingelen

Mijn heerlijk avondje was vanavond Ellen… Met het bekijken van deel 2 van je laatste reis. Mijn conclusie: Fascinerend! In één woord. En vakwerk bovendien.
En niet zo bescheiden zijn wat je fotografie betreft. Je bent de amateurstatus allang voorbij. Het wordt hoog tijd voor serieus exposeren. Jouw fotowerk is een verademing te midden van alle prentenbraggel die je op internet tegenkomt.
Met digitalisering van de fotografie nam de kwantiteit weliswaar gigantisch toe, maar verschraalde die edele kunstvorm enorm qua kwaliteit. Jouw opzienbarend reisfoto-oeuvre vormt de uitzondering die de regel bevestigt. Grote klasse! Ik verheug me nu al op het vervolg.
Groetjes,
Bert

Ellen

Hallo Bert,
Ik bloos opnieuw van je lovende commentaar. Tibet is een geweldige bestemming om foto’s te maken. Dus ik kan een Tibet reis echt aanbevelen! En ja, van je kritiekpuntjes ben ik me bewust. De A77 bevalt op zich goed maar ik moet nog meer van mijn foto’s goed bekijken om een eindoordeel te kunnen geven. Ik heb tot nu toe maar een kleine selectie gemaakt. Maar wel foto’s waarover ik zelf tevreden ben. Ik ben maar een hobbyfotograaf en dus ben ik tevreden met een camera als de A77 en ga niet voor een fullframe. Je top 5 kan ik me heel goed in vinden. Maar er is “more to come”. Hoop dat je daar ook van geniet.
Groetjes, Ellen

Bert van Dwingelen

Lieve Ellen,
Wat een prachtige reis heb je weer gehad. We keken natuurlijk reikhalzend uit naar je recentste fotoverslag en het resultaat is andermaal overdonderend. Indrukwekkend fotogenieke mensen tegen een decor van overweldigende landschappen.
Daar krijg je ook in fotografisch opzicht nooit genoeg van. Heel begrijpelijk dat dit unieke land dan ook je persoonlijke voorkeur geniet. Heb de foto’s stuk voor stuk met open mond zitten te bekijken. Mag ik dat als ex-fotoredacteur? Ja dat mag ik…!
Heerlijk op gekalibreerd groot scherm. Met, evenals jij, oog voor detail. Kost even tijd (100! kieken in deel 1….), maar het is zeker de moeite. Selecteren van beelden blijft moeilijk. Is less always more? Die vraag drong zich enkele keren bij me op tijdens het aanschouwen van soms vrijwel identieke prenten.
En nu ik toch een het muggenziften ben; de lettergrootte van je ‘’copyright’’- aanduiding doet her en der enige afbreuk aan de weergave, maar is helaas nodig. Was je tevreden met je nieuwe 77? Soms vraagt de plastiek van bepaalde motieven om puur fullframe, maar ongebreideld gebruik van je teleoptiek is ook wat waard!
Mijn persoonlijke top-5? Absoluut weergaloos fraai! Kaarsengieter 96; kleurenpalet 92; nachtelijk straatbeeld 88 (wat een fraaie doortekening in de donkere partijen); gezinsportret 58 (perfecte toepassing van scherptediepte) en vrouw voor dichte deur 4.
Je bent naast reisdier een heuse kanjer Ellen. Kijken naar je foto’s is echt genieten! Mag ik volgende keer mee?
Hoi,
Bert

fernando Ezquerro

Hi Ellen.
I was in may in Tibet and I met this sepher near Saga. Do you know his name?
I want to send some photos there.
Thank´s, fernando.

Nice Tibet galleries.

Ellen

Hello Fernando,
Thank you for your compliment on my galleries. What a coincidence you also met this shepherd! I met him some years ago. Sorry, but I don’t know his name. So I can’t help you on this. Did you enjoy your Tibet trip?
Best regards, Ellen

bert van dwingelen

Ha die Ellen,
Vanavond echt genoten van je ‘smoelen’, zoals wij portretten altijd aanduiden… Ze zijn gewoon supergaaf. Puike expressie en perfect licht gekozen. Ik leer het nooit om blindelings op de autofocus te vertrouwen omdat veel middenklasse reflexen back of frontfocus vertonen. Helaas. Met de hand scherpstellen op de ogen bevalt me toch beter. Of je moet echt minimaal zes shoots in continu-modus maken in AF. Camera’s van rond de drie mille is natuurlijk ook een optie… Hebben meestal een beter AF systeem. Merken zeggen overigens niks. We hebben bij de media evenveel trouble beleefd met Canon als met Nikon… Maakte de fraaiste Indokieken altijd met een relatief goedkope Fujifinepix S5 reflex, en met penlight batterijen… Was het ‘gesleep’ later wel beu en koos voor onopvallende Nikon P7100. Een bijna perfect stuk gereedschap. Ik hoor graag van je ervaringen met Sony. Ben ook wel een beetje camerafreak. Heel veel succes Ellen. Groetjes, Bert

Ellen

Nogmaals, dank je Bert.
Ik maak mijn foto’s wel met autofocus. Ik fotografeer mensen zonder dat ze echt posteren en heb dus geen tijd om zelf scherp te stellen. Wel bepaal ik zelf, op welk punt de autofocus scherp stelt. Heb daar goede ervaringen mee gehad met mijn Sony A700. En hoop die ook in de toekomst met de A77 te hebben. En ja, ik blijf wel een grote, zware camera meesjouwen. Gewoon omdat hij fijn fotografeert. En ik heb ook graag een camera, die goed in mijn handen ligt.
Groet, Ellen

bert van dwingelen

Lieve Ellen,
Ben echt onder indruk van je nog bescheiden foto oeuvre. Je mag er beslist mee voor de dag komen. Er zelfs mee pronken. Goed dat je een site bouwde. Overvloeiers stotteren nog iets, maar dat kan ook aan mijn Sammy tab liggen. Goed fotograferen is goed leren kijken. Vooral ook naar werk van anderen. En dat is zichtbaar bij jou. Je werk doet me denken aan bijvoorbeeld de reisfoto’s van de fameuze Italiaanse kiekeniste Anna Pagnacco. Te bewonderen op o.a. Pbase. Haar Burma-repo is schitterend. En Venice evenzeer. Hoop dat je na je oogoperatie nog beter kunt kaderen door het occulair van de fraaie 77. Pracht gereedschap. Heel veel succes Ellen! Ben nu ook echt een fan van je…haha.
Groetjes,
Bert van D.

Ellen

Hallo Bert,
Ik begin bijna te blozen van je lovende woorden! Een eigen website stond al langer op het programma. Maar ja, de factor tijd hè. Dat stotteren ligt denk ik aan je tabje. Op mijn pc doet de site het prima. Maar ik moet nog wel het nodige leren op website-gebied. En ik blijf ook op volgende reizen mijn best doen voor wat betreft fraaie fotootjes. En dat met inderdaad de geweldige A77 op de eerstvolgende reis.
Groeten, Ellen

ella

Heel mooi Ellen, en zo begint het dus…
Ben het met Bert eens, het wordt ook tijd voor een expositie!
Of boek… maar daar hebben we het al eens over gehad:)
Bedankt voor het delen van deze mooie fotos
groet Ella

1 2 3 6
error: Content is protected !!